EJHA-Civil Kurázsi belső képzések

2019. jan. 25-e pénteken sikerült megvalósítani az első olyan találkozót, amely egy sorozat nyitánya volt: a Civil Kurázsi csapat érzékenyítő programjai sorra mutatják majd be egymásnak iskolai érzékenyítő előadásaikat, mert régen, vagy talán soha nem is látták egymásét. Az első alkalom azt mutatta, hogy nagyon tanulságos és nagyon motiváló képet kapnunk egymás programjáról és módszereiről, sokkal hitelesebben tudjuk képviselni a kurázsi és az egyes szervezetek meghívásának fontosságát a sulikban. A workshopon kb. 30 fő vett részt 4-5 különböző szervezettől.

Az Amnesty a Gyűlöletbűncselekmény című másfél órás programját hozta, míg a Menhely Alapítvány, Fedél Nélkül az Első Kézből a Hajléktalanságról- Rendhagyó Osztályfőnöki Órák szintén 90 perces programját.

A két program közt rövid szünet, majd a végén egy nagy körben közös értékelés zajlott. Sok gondolat volt, és a végére is maradt a résztvevők zöme, így több, mint egy órát tett ki a záró rész. Megfogalmaztunk értékes és használható kritikákat, de nem a két előadás összehasonlítása volt a cél. A két program alapvetően megerősítést kapott abban, hogy ez így működőképes, van helye a Civil Kurázsi csomagban

 

A második alkalomra 2019.02.22-én került sor 26 résztvevővel, a következő szervezetektől: Labrisz, Szimpozion, Menhely, EKH, Pestesély, Pozitívan Alapítvány, Láthatatlan Egyetem, Útilapu Hálózat, Gyerekjogok, EJHA.
A Pozitívan Alapítvány kezdte a bemutatót, az Egymásra lépni tilos! társasjáték két változatát hozták el, a régebbit, és egy továbbfejlesztett/frissített variációt. A szünetet követően a Labrisz és Szimpozion Melegség és megismerés iskolai programján vettek részt az érdeklődők.
A bemutatók után teret adtun
k az élmények, vélemények, ötletek megosztásának. Eredményként könyvelhetjük el azt, hogy újabb munkakapcsolatok születtek, tehát érdemi folytatása lesz ennek az önképző délutánnak. Köszönjük a jelenlévők lelkesedését, nyitottságát, a Menhely Alapítványnak pedig a hely díjtalan rendelkezésre bocsátását.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük