Megtartottuk az újabb EJHA képzéseket

Kaptam fontos megerősítéseket, újabb lendületet. Volna kedvem együtt dolgozni többekkel a
jövőben, elindult néhány fontos kapcsolat. (résztvevői visszajelzés)

Az EJHA – Emberi jogi nevelők hálózata az Amnesty International Magyarországgal együttműködve és az Budapesti Európai Ifjúsági Központ támogatásával idén nyáron két képzést tartott az emberi jogi nevelés iránt érdeklődőknek. Az augusztus 12-14. között tartott alapozó jellegű tréningre az egész országból érkeztek szakemberek, elsősorban pedagógusok és szociális segítők, akik szeretnék a saját környezetükben az oktatás-képzés keretein belül előmozdítani a fiatalok emberi jogi tudatosságát, elkötelezettségét, társadalmi felelősségvállalását és részvételét. Az augusztus 16-18. között megszervezett haladó szintű képzés pedig olyanok szakembereknek szólt, akik már vettek részt korábban emberi jogi vonatkozású (pl. globális nevelés, békére nevelés, tolerancianevelés stb.) képzésen, és rendelkeznek képzői/tanári tapasztalattal.

A tréning során a résztvevők elméleti és gyakorlati tudást szerezhettek egyfelől az emberi jogokról és azok védelméről, másfelől a nonformális nevelés módszertanáról., továbbá elsajátíthatják azokat a készségeket, amelyek révén hatékonyan vagy a korábbinál eredményesebben tudnak megvalósítani saját környezetükben emberi jogi vonatkozású programokat vagy tanórai foglalkozásokat. Mindkét képzésen tartottak foglalkozást meghívott vendégek, így pl. Balog Gyula és Takács Attila bemutatták az Első kézből a hajléktalanságról c. iskolai órájukat, Virág Zsolt és Sztraka Andrea a Melegség és megismerés iskolai órát, továbbá vendégünk volt László Zsuzsa a Menedéktől és Iványi Júlia hitoktató is.

A pedagógus képzésre több mint háromszoros túljelentkezés volt, ezért az EJHA megpróbál a közeljövőben még egy ilyen képzést megszervezni. További információk itt vagy az EJHA FB csoportban várhatók.

Egy további beszámoló a képzésről, az egyik résztvevő, Mesterházy Mónika tollából >>

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük