Ismerd meg Te is az emberi jogokat! – Civil összefogás az emberi jogok tanításáért

Az emberi jogok világnapja alkalmából a Történelemtanárok Egylete, az Emberi jogok tanítása mozgalom kezdeményezője – az EJHA – emberi jogi nevelők hálózataval együttműködve – kampányt indít, amelynek célja, hogy december 10-én (vagy annak időszakában) minél több helyen legyen olyan program, amely felhívja a figyelmet az emberi jogok fontosságára, erősíti a társadalmi szolidaritást és felelős cselekvésre ösztönöz.

Tarts diákjaidnak vagy más célcsoportodnak az emberi jogokhoz kapcsolódó foglalkozást, nézzetek meg egy ilyen témájú filmet, rajzoljatok, játsszatok, vagy vegyetek részt az Amnesty levélíró kampányában! Ilyen téma lehet pl. a diszkrimináció, a sajtószabadság, a lakhatás, a rasszizmus, a gyülekezési jog, a békéhez való jog, az oktatáshoz való jog, az esélyegyenlőség és sok más. Majd írjatok pármondatos beszámolót, esetleg képpel illusztrálva, majd posztoljátok az Emberi jogok tanítása mozgalom Facebook eseményénél!

Hogy láthassuk, mennyi minden zajlik ebben az időben országszerte, és ezzel egymást is buzdítsuk, valamint a külvilággal is meg tudjuk osztani, kérlek, előzetesen jelezzétek ezen a regisztrációs lapon – lehetőleg dec. 2-ig -, hogy hol (pl. iskolatípus, település vagy megye) hány osztályban, csoportban tartotok programot, ehhez kérlek, itt regisztráljatok: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqpC_bPibn2J4KPi20OG5iNTqdcdc0MsfbYOIMGaPKCMhmIQ/viewform

Ha segítségre van szükségetek, jelezzétek az esemény oldalán, vagy keressétek az alábbi kontaktszemélyeket!

TTE, Emberi jogok tanítása mozgalom: Miklósi László, a mozgalom kezdeményezője (ml@tte.hu)

EJHA: Juhász Vera, EJHA koordinátor (ejha.halozat@gmail.com)

Forrásanyagokat, inspirációt találhattok a Tudástár menüpontra kattintva!

One thought on “Ismerd meg Te is az emberi jogokat! – Civil összefogás az emberi jogok tanításáért

  • 2019-11-28 at 12:39
    Permalink

    Szeretnek csatlakozni.Füzesabony pacsirta 59 alatt van egyesületem.Forrás Dimenzió civil egyesület.

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük