EJHA 7: ünnepeljük együtt az emberi jogokat!

Decemberben 70 éves lesz az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, az EJHA – emberi jogi nevelők hálózata pedig első születésnapját ünnepli. A két jeles eseményt megünneplendő meghirdetjük az EJHA Hetet, a Fogyatékkal élők világnapja (december 3.) és az Emberi jogok világnapja (december 10.) között.

Arra invitálunk minden emberi jogi neveléssel foglalkozó kollégát, hogy csatlakozzon a közös programhoz! Regisztráld a saját eseményed, mutassuk meg milyen sokan, sok helyen és sokszínű módokon hívjuk fel a figyelmet az emberi jogok fontosságára!

A  regisztrációt a következő linken tudod megtenni, november 25-ig:

https://goo.gl/forms/ZPvEsPqHSHEiIWYK2

A programok az EJHA honlapján lesznek elérhetőek a nagyközönség számára.


Mi a célunk?

Megünnepelni az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 70. születésnapját és felhívni a figyelmet az emberi jogi nevelés fontosságára.

Miért fontos hogy TE is csatlakozz?

Mert együtt jobban látszunk másoknak. Megtapasztalhatjuk, hogy nem vagyunk egyedül, vannak mások is akik aktívak és hasonló dolgok fontosak nekik. Akár inspirálhatunk másokat arra, hogy belevágjanak az emberi jogi nevelésbe és ötleteket adhatunk, hogyan.

Miért pont most?

Mert az EJHA ötlete 2 éve merült fel konkrétan és mert 1 éve alakult meg a hálózat. Azóta elfogadtuk az alapszabályt, felmértük az emberi jogi nevelés helyzetét és országos konferenciát szerveztünk. Mondhatni mérföldkőhöz értünk. Az emberi jogok világnapja egy megkerülhetetlen esemény az EJHA és az emberi jogi nevelők számára, de a december hónap tartogat még más izgalmakat is! December 3-án van a fogyatékkal élők emberek, 5-én az önkéntesek és 9-én pedig a korrupció elleni küzdelem világnapja.

Milyen eseményeket keresünk?

Bármilyet! Na jó, nem egészen 🙂 Emberi jogi nevelési eseményeket szeretnénk összegyűjteni módszertanra, tevékenységre való tekintet nélkül. Az érintett emberi jogi témák iránt sincs külön megkötés, viszont azoknak akik nő jogi, nemek közötti egyenlőséget, gender kérdéseket érintő eseményt szerveznek, javasoljuk a 16 Akciónaphoz való csatlakozást.

Ki fog erről értesülni?

Reméljük nagyon sokan! Az EJHA 7 eseményeit a hagyományos és a közösségi média csatornáin egyaránt fogjuk hirdetni. Az EJHA konferencia és gyorsjelentés kapcsán is az a tapasztalatunk, hogy együtt sok helyre eljutunk.

Tedd fel magad Magyarország emberi jogi nevelési térképére!

2018 nyarán fogalmazódott meg az igény, hogy az EJHA készítse el Magyarország emberi jogi nevelési térképét.  A mindenki számára elérhető verzió egy szakterületet/ tevékenységet és települést megmutató háló, ezen jelenleg 100 szakember szerepel.

A térképnek van egy második rétege is, amellyel szeretnék segítséget nyújtani a szakmaközi kapcsolatok kiépítéséhez, az információk könnyebb áramlásához, illetve lehetőséget biztosítani az érdeklődők számára, ha adott témában keresnének szakértőt. A kitöltő kutatók, pedagógusok, trénerek és aktivisták hozzájárulásukat adták elérhetőségeik szűk körű – az EJHA FB csoportjában való – közzétételéhez, így a megjelölt tevékenységeik kapcsán felkereshetőek.

Ha már regisztráltad eseményed az EJHA 7-re, akkor tedd fel magad a térképre is! Mutassuk meg milyen sokan vagyunk 🙂 A térkép regisztrációját erre találod >>

Ha további kérdésed van, fordulj bátran Nyirati Andráshoz az andras.nyirati@gmail.com címen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük