Akkreditált továbbképzés pedagógusoknak

Emberi jogok az iskolában – az emberi jogi nevelés elmélete, módszerei és lehetőségei
Képzési felhívás pedagógusok számára
a “Kompasz – Kézikönyv a fiatalok emberi jogi neveléséhez” c. kézikönyv használatához

Az Európa Tanács Budapesti Európai Ifjúsági Központja együttműködésben az Emberi Jogi Nevelők Hálózatával és az Emberség Erejével Alapítvánnyal akkreditált képzést hirdet pedagógusok számára. (Nyilvántartási szám: A/10120/2021, engedélyszám: 317/7/2021)


A pedagógusoknak kiemelten fontos szerepe van abban, hogy ne csak megismertessék az emberi jogokat a diákokkal, hanem képviseljék és át is adják számukra ezt az értékrendet. Hisszük, hogy ha az emberi méltóság tisztelete minél több ember számára evidencia lenne, sokkal kevesebb bántalmazással, konfliktussal kellene megküzdeni a mindennapokban, így az iskolákban is.


2021-ben az Európa Tanács magyar nyelven is megjelentette a „Kompasz – Kézikönyv a fiatalok emberi jogi neveléséhez” kézikönyv második, átdolgozott kiadását. (A Kompasz egyébként eddig 33 nyelven jelent meg, az első és mostanáig egyetlen magyar kiadás pedig 2004-ben.)

A képzés időtartama: 30 óra
A képzés időpontja: 2021. november 26-28.
Helyszíne: Budapesti Európai Ifjúsági Központ (1024 Budapest, Zivatar utca 1-3.)
A képzés költségeit az Európa Tanács finanszírozza, (mely tartalmazza a képzést, az ellátást és 1 db Kompasz kézikönyvet), így résztvevők számára térítésmentes.

Jelentkezési határidő: 2021. november 19.
Jelentkezés a következő űrlap kitöltésével lehetséges: https://forms.gle/K4DE17MCWnQtrgr7A

További információk a felhívásban:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük